Μία δίαιτα «Express» αποτελεί την επιθυμία της κάθε γυναίκας. Καίριο όμως ερώτημα αποτελεί αν είναι εφικτή η γρήγορη απώλεια βάρους.

Η απάντηση ωστόσο δεν είναι ευχερής γιατί μεσολαβούν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψιν όπως: βάρος, κλινική κατάσταση του σώματος, μεταβολισμός, ηλικία του ατόμου, κατάσταση της υγείας κ.ά.. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η επιθυμητή απώλεια βάρους καθώς και το πόσο σύντομα επιθυμούμε να χάσουμε τα κιλά.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ένα άτομο επιθυμεί να χάσει κάποια περιττά κιλά άμεσα (σε 7 με 10 ημέρες περίπου) προκειμένου να παραβρεθεί σε ένα κοινωνικό γεγονός, να πάει διακοπές, να ανέβει η ψυχολογία κ.ά. Σε μία τέτοια περίπτωση είναι εφικτή μία απώλεια της τάξης των 2 με 5 κιλών (ανάλογα πάντα με το μεταβολισμό, το υπάρχον σωματικό βάρος και αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας).

Ακολούθως, αν το άτομο επιθυμεί να ακολουθήσει ένα εντατικό πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα τότε είναι εφικτός ο στόχος της απώλειας των 7 με 10 κιλών (πάντοτε υπό αυστηρές προϋποθέσεις όπως αναφέρθηκε και παραπάνω).

Σε κάθε περίπτωση, μετά την γρήγορη απώλεια θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης προκειμένου να αποφευχθεί η επανάκτηση των κιλών καθώς και άλλα ζητήματα που επηρεάζουν βλαπτικά την υγεία και το μεταβολισμό.

Θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε πως αν και ο στόχος της γρήγορης απώλειας είναι εφικτός, ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγετε η μεγάλη διάρκεια της «δίαιτας» δεδομένου ότι αυτή μπορεί να προκαλέσει τα εξής ανεπιθύμητα αποτελέσματα: μεγάλη πρόσληψη βάρους μετά τη διακοπή της δίαιτας, χαλάρωση δέρματος, βλάβες στο σύστημα του μεταβολισμού και άλλα ζητήματα υγείας, ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα, ανωμαλίες περιόδου, πονοκέφαλος, ζάλη και τάση για λιποθυμία ή έμετο, αίσθημα κούρασης και ατονία, μελαγχολία κ.ά.

Προκειμένου λοιπόν να ακολουθήσετε με ασφάλεια ένα πρόγραμμα διατροφής με γρήγορη απώλεια βάρους θα πρέπει αρχικά να το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας σας καθώς και να γίνεται υπό την επίβλεψη του ειδικού.

Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας για απώλεια βάρους και να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα μεταμορφώσει το σώμα σας ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύσει τη σωματική και ψυχολογική σας υγεία.

Παρακάτω παρουσιάζεται η ενδεικτική διαδικασία που ακολουθείτε κατά το σχεδιασμό του ατομικού σας προγράμματος διατροφής:

  • Συζήτηση και καταγραφή του καθημερινού σας προγράμματος (εργασία, γυμναστική, διάφορες καθημερινές λειτουργίες)
  • Καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών
  • Συζήτηση σχετικά με την επιθυμητή απώλεια βάρους, το χρονικό διάστημα καθώς και τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου
  • Ανάλυση σύστασης σώματος με τον προηγμένης τεχνολογίας αναλυτή Inbody 120 που περιλαμβάνει: Βάρος, Ποσοστό Συνολικού Λίπους Σώματος (PBF), Σκελετικός Μυϊκός Ιστός, BMI, αξιολόγηση γενικής εικόνας σώματος κ.ά.
  • Δημιουργία εξατομικευμένου εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής
  • Επανέλεγχος, επανεκτίμηση και καταγραφή των εβδομαδιαίων επιτευγμάτων σας στην επόμενη συνάντηση
  • Πρόγραμμα συντήρησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής (σημαντικό στάδιο ιδιαίτερα για τις δίαιτες express)

Μπορείτε να με εμπιστευτείτε στο νέο σας ξεκίνημα, η γυναικεία φύση μου μπορεί να κατανοήσει όλες τις ανησυχίες και τις ανάγκες σας.

Καλέστε με άμεσα να κλείσουμε το ραντεβού που θα αλλάξει το σώμα σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για κάθε απορία, διευκρίνηση ή συμβουλή.

Συμβουλή: Αποφύγετε την υλοποίηση κάθε δίαιτας, και ειδικότερα της δίαιτας express, πριν συμβουλευτείτε το γιατρό και το διατροφολόγο σας. Μπορεί να προκληθούν σημαντικές και μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία και την εικόνα του σώματός σας.