Η λιπομέτρηση αποτελεί μια απλή μέθοδος ανάλυσης της σύστασης του σώματος. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να μάθουμε το ποσοστό του λίπους που βρίσκεται στο σώμα μας ενώ αποτελεί βασικό εργαλείο κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.

Γνωρίζοντας ότι στο σώμα μας υπάρχει αυξημένη ποσότητα λίπους είναι πιο εύκολο να αντιληφθούμε τους τρόπους που θα πρέπει να το αποβάλουμε και στην περίπτωση αυτή είναι μέσω της διατροφής και της εξατομικευμένης δίαιτας.

Η απώλεια σωματικού λίπους μας βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας, στον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων αλλά και σε λόγους καλαισθησίας.

Η λιπομέτρηση στον χώρο μας γίνεται με τον τρόπο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης με το μηχάνημα in body 120, είναι ανώδυνη και διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο απαιτούνται προϋποθέσεις που είναι βασικές στην ακρίβεια των τιμών των αποτελεσμάτων όπως η αποχή από την σωματική άσκηση την μέρα του καθορισμένου σας ραντεβού, την μη κατανάλωση υγρών για 2 ώρες και τροφών για 4 ώρες.

Μέσω της διαδικασίας της λιπομέτρησης θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε το σώμα σας ενώ θα σας ενημερώσω για τις απαραίτητες βελτιώσεις που απαιτούνται. Περαιτέρω, έχοντας την πλήρη κλινική σας εικόνα, θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας διατροφικές και σωματικές ανάγκες ενώ περαιτέρω θα σας βοηθήσει να φτάσατε σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η ενδεικτική διαδικασία που ακολουθείτε κατά το σχεδιασμό του ατομικού σας προγράμματος διατροφής:

  • Συζήτηση και καταγραφή του καθημερινού σας προγράμματος (εργασία, γυμναστική, διάφορες καθημερινές λειτουργίες)
  • Καταγραφή των διατροφικών σας συνηθειών
  • Ανάλυση σύστασης σώματος με τον προηγμένης τεχνολογίας αναλυτή Inbody 120 που περιλαμβάνει: Βάρος, Ποσοστό Συνολικού Λίπους Σώματος (PBF), Σκελετικός Μυϊκός Ιστός, BMI, αξιολόγηση γενικής εικόνας σώματος κ.ά.
  • Καταγραφή προσωπικών στόχων και δημιουργία εξατομικευμένου εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής
  • Επανέλεγχος, επανεκτίμηση και καταγραφή των εβδομαδιαίων επιτευγμάτων σας στην επόμενη συνάντηση
  • Πρόγραμμα συντήρησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος διατροφής

Μπορείτε να με εμπιστευτείτε στο νέο σας ξεκίνημα, η γυναικεία φύση μου μπορεί να κατανοήσει όλες τις ανησυχίες και τις ανάγκες σας.

Καλέστε με άμεσα να κλείσουμε το ραντεβού που θα αλλάξει το σώμα σας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για κάθε απορία, διευκρίνηση ή συμβουλή.