Μαριλένα Καζαντζίδου Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.

Η διατροφή από την παιδική μου ηλικία υπήρξε η βάση της φυσικής μου ανάπτυξης. Αρχικά μεγάλωσα με παραδοσιακά φαγητά της γιαγιάς και μετέπειτα της μαμάς πάντα υγιεινά και καλομαγειρεμένα! Δεν υπήρχε συνταγή συγκεκριμένη, αλλά ένα μείγμα λαχανικών και σιτηρών από τον κήπο μας που ήταν ένα τέλειο και πλήρες γεύμα για μένα.

Επειδή ήμουν και είμαι λάτρης της φύσης επέλεξα για τις σπουδές μου τη σχολή διατροφής και διαιτολογίας.

Βασικό μου κίνητρο υπήρξε η σωστή διατροφή των ανθρώπων στα πλαίσια μιας άκρως καταναλωτικής κοινωνίας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου αφιέρωσα τον ελεύθερο χρόνο μου σε μελέτες και προτάσεις για την σωστή και υγιεινή διατροφή των παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και στην παιδική παχυσαρκία.

Εξειδικεύτηκα στην διατροφική αξιολόγηση και ανάλυση ελληνικών και παραδοσιακών τροφίμων. Αυτό αποτέλεσε την αφορμή να συνεργαστώ με άριστους σεφ στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας μενού με χαμηλέςθερμίδες και υγιεινά γεύματα.

Η συνεργασία μου αυτή με σεφ στην Ιταλία,Γαλλία και Καναδά με έκανε να δω την “υγιεινή” πλευρά της ζωής.

Τα σεμινάρια και τα συνέδρια που παρακολουθούσα για την παχυσαρκία και τον διαβήτη με έφεραν πιο κοντά στις ανάγκες του σημερινού τρόπο διαβίωσης καθώς και σε ιδιαίτερες καταστάσεις και περιόδους της ανθρώπινης ζωής.

Η παιδική παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, ο διαβήτης και ο καρκίνος είναι αυτό ακριβώς που εγώ μπορώ να βοηθήσω μέσα από προτάσεις για υγιεινή διατροφή με στόχο τη καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τολμώ να πω ότι είμαι ένα ανήσυχο πνεύμα και δεν θα πάψω να προτείνω τρόπους υγιεινής διατροφής για όλους τους ανθρώπους συνέχεια.

Με Χαρά!

Μαριλένα Καζαντζίδου

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος.